Plantning af blomsterløg

Hvornår skal jeg plante mine løg?

  • Tulipaner, krokus og lignende blomsterløg plantes i efteråret. Bedst mellem september og november. I mildere klimaer er det ikke noget problem at plante i december. Tommelfingerreglen er, at rodskydning skal finde sted ca. 4 uger før jorden bliver frossen dybt nede hvor rodsystemet er.
  • (georginer, gladiolus og lignende blomsterløg plantes i foråret efter sidste frost)

Hvor dybt og hvor langt fra hinanden?

  • Tommelfingerregel - grav et hul 3, som er gange højden af løget, smid løget ned med den spidse ende opad og læg det resterende jord ovenpå. Vand hvis det er tørt.
  • Afstanden mellem løgene er efter smag. Til formelle grupperinger skal løgene placeres sammen med en afstand på 1 til 3 gange diameteren af løgene. For et mere naturligt look skal du smide løgene i luften og plante dem, hvor de lander.

Er der noget andet?

  • Ikke rigtig! Du kan dække jorden med et frostslag, hvis du forventer en hård vinter. Vanding i foråret er okay, men blomsterløg hader at stå i vand for længe. Du bør nyde foråret og lade blomsterne visne naturligt eller klippe dem til din vase.

Naturalisering?

  • De sorter, der naturaliserer bør lægges tilbage i jorden og lad dem finde ud af det selv. Det bedste er at lade løvet visne naturligt. De vil belønne dig med fornyet kraft næste forår! En sund jord fremmer dette, så sørg for at tilføre noget organisk gødning eller muld.
  • Klassiske høje Tulipaner skal graves op, efter bladene er visnet. Så gem dem et køligt og tørt sted og plant dem i efteråret et sted, som ikke har været beplantet med tulipaner i de seneste år (3-4 år). Dette vil holde din jord og løg frisk. Hvis du efterlader de klassiske tulipaner i jorden, vil de tiltrække en bestemt svamp, der vil forringe tulipanens blomstring og forurene din jord.