Hvad gør man med blomster, når de har blomstret?

Efter forårspærer har blomstret, laver blomsterne frøkasser, planterne bliver svage, og deres blade begynder at hænge. Blomsterne er ikke længere blomstrende og frøkasserne bør skæres væk, men bladene bør overlades alene. Det er faktisk godt, hvis de dør. Næste år kan du nyde blomstringen af pæren igen. Al energien fra bladene trækker sig tilbage til pærerne, hvor den vil blive opbevaret som ekstra mad til næste sæson. Først når løvet er blevet helt gult, kan du fjerne det. Det er bedst for pæren ikke at lave nogen frøkasser, da det koster en masse energi.

Den gode ting er, at med næsten alle blomsterpærer behøver du ikke at gøre noget efter plantning. De behøver ikke at blive fjernet fra jorden. De fleste pærer kan efterlades i jorden i 5-7 år, og de vil komme tilbage op, når deres tid kommer. De kan bruge den energi, der blev gemt i pæren.

Almindelige (høje) tulipaner skal graves op, når bladet er visnet. Løgene opbevares bedst i et luftigt og tørt rum indtil efteråret, hvor de kan plantes igen. Plant dem et sted, hvor du ikke havde nogen tulipaner året før.

For at sikre den lange levetid af pærer, skal du plante dem fra hinanden, så de har plads nok til at vokse. Hvis de er plantet for tæt sammen, kan de skubbe hinanden, og de kan ikke absorbere nok ernæring og vand.

Den generelle tommelfingerregel er 20 pærer per m2. For små pærer er det mellem 50 og 200 pærer per m2. For store pærer er det 15 til 25 pærer per m2. Hvis du planter dem mellem stauder, skal du plante omkring 5 pærer per m2. For dahliaer skal du gå efter 3 til 5 per m2.

På den anden side bør sommerpærer fjernes for at forhindre frostskader.