Passion for en sund natur

Naturlige løg

Siden 1990'erne har vi ledt efter en måde at gøre løgdyrkning så naturlig som muligt. Hos Natural Bulbs foretrækker vi at arbejde med naturen i stedet for imod den. Derfor undgår vi pesticider og kunstgødning.

Ved at omfavne økologiske dyrkningsprincipper er det lykkedes os at starte en bevægelse. Vi tilbyder avlere et økonomisk perspektiv i at omlægge til økologi.

Hvorfor

En naturlig jord er et hjem for milliarder af organismer, der arbejder sammen om at give jorden en god struktur og øge modstandsdygtigheden over for skadedyr.

Men selvfølgelig skal man give disse hårde arbejdere i jorden en god chance for at overleve.

Jord

"Vores mark var så udpint efter 30 års dyrkning af blomsterløg, at vi næsten ikke kunne finde en regnorm, når vi gravede den op. For at kunne fortsætte med at dyrke blomsterløg ville vi have været nødt til at bruge flere og flere kemikalier. Det er ikke bare dyrt, men i vores øjne er det ikke en bæredygtig vej at gå."

Avler John Huiberts

Hvem

Robert Heemskerk overtog Natural Bulbs webshop i 2014 fra Wilbrord Braakman, som var en sand pioner, der eksperimenterede med at dyrke økologiske løg tilbage i 1990'erne.

Samarbejde

Robert diskuterede med nye økologiske avlere. Han talte blandt andet med familien Huiberts. Denne familie har dyrket blomsterløg i mere end 40 år. Men i 2012 var deres jord forringet i sådan en grad, at forældrene til tre børn måtte træffe et drastisk valg:

Bruge endnu flere kemikalier eller risikere at gå over til økologisk dyrkning?

Glade bier

Vi giver bierne en ansvarlig kilde til pollen og nektar takket være økologiske løg og planter.

Omsorg

Alt, hvad du giver opmærksomhed, vokser.

Humlebier

Meget tidligt om foråret kommer humlebierne ud af deres vinterhi. De flyver tidligere ud end bierne og leder efter de tidlige forårsblomster.

Håb

Takket være Natural Bulbs, som gør dyrkningen af blomsterløg mere bæredygtig, er der håb for de modige avlere, som deltager i denne omstilling.

Hvert år dyrkes der 8,5 milliarder løg i Holland (krokus, påskeliljer, liljer, gladioler, georginer og især en masse tulipaner). Desværre er det blevet normalt at bruge kunstgødning og pesticider eller plantebeskyttelsesmidler fra den kemiske industri i denne proces. Det virker nødvendigt for at kontrollere skadedyr og ukrudt. Men der bruges op til 114 kilo (liljer) aktive pesticider og beskyttelsesmidler pr. hektar i processen (sammenlignet med et gennemsnit på 7,5 kilo for agerbrug) (kilde: CBS 2022). Desværre er resultatet en jord uden liv, dvs. uden modstandskraft til rent faktisk at forhindre skadedyr.