De rigtige betingelser i haven

Pærer kan vokse i enhver form for jord, selvom det altid bør være veldrænet jord. Det er også vigtigt at placere kompost på jorden hvert år, hvor pærerne er plantet for at stimulere livet i jorden. En sund jord er luftig, hvilket gør det lettere for rødderne at finde vand og ernæring. En anden fordel ved luftighed er dræning af overskydende vand, som undgår rådnende rødder.

Efter nogle tørre uger, bør pottede pærer i jorden vandes, men ikke for meget. De kan virkelig ikke lide våde fødder. For at sikre, at jorden ikke er for våd, kan du stikke fingeren i jorden. Hvis det er meget vådt, skal du ikke tilsætte vand. Hvis det er tørt,, kan du give det mere. Hvis du ved et uheld giver den for meget vand, vil en gryde med et drænhul i bunden lade det overskydende vand løbe ud.

Hvis du vil have blomsterne til at vokse vildt, som de gør på egen hånd i naturen (som krokus),gør ikke noget til jorden. Men det er vigtigt, at jorden er afbalanceret, så sørg for, at vandet let kan drænes, og at jorden har et sundt liv i den.​