Plantning og dyrkning af hvidløg

Hvornår skal man plante

Hvidløg kan plantes om foråret og efteråret.
Til efterårsplantning er den bedste metode at plante nelliker i kamme for at forhindre dem i at blive for våde om vinteren. Om foråret, februar/marts er de ideelle plantemåneder, da pærerne kan lide at udvikle sig ved temperaturer mellem 5 og 10 grader. For at forhindre sygdomme i at passere sammen med plantematerialet, giver vi det en varm vandbehandling. Vores plantemateriale er blevet inspiceret af NAK-T (Dutch General Inspection Service for Horticulture) og SKAL (Alternative Farming Inspection Foundation).

Sådan planter du

Brug hvidløgsløgenes løse nelliker som plantemateriale. Hvidløg bryder fra hinanden bedst, når det er varmet op og tørt. Jorden skal løsnes godt og ikke befrugtes for meget. Sandjord er ideelt. Jord, der er for sur, giver dårlige resultater. Til hvidløgsbedet skal du vælge et varmt sted med masser af sol og trykke nelliker i jorden i en afstand af 10 cm, så spidsen bare er synlig. Hvis du planter flere rækker ved siden af hinanden, skal du holde en afstand på 20 cm mellem rækkerne.

Indflydelse af vejret

Efter plantning om efteråret vil rødderne udvikle sig til vinteren. Efter vinteren har nelliker brug for lidt varme og sol, så de kloner sig og laver små nelliker. Og de har især brug for tørt vejr i modningsperioden. Hvis vejret er dårligt, og sommeren forbliver våd og kold, forbliver pæren lille og danner nogle gange ikke nelliker. Men hvis sommeren er god, kan du forvente en stor høst af store hvidløgspærer. Forrådnelse kan sprede sig især i regnvejr, da sporene sprøjter op på grund af regnen. Rent plantemateriale og god hygiejne er vigtige for at forhindre forrådnelse.