Plantetips til stauder

Når du har modtaget planterne, er det bedst at plante dem så hurtigt som muligt, helst med det samme.
Dine stauder fortjener lidt ekstra opmærksomhed, så du kan nyde dit køb i mange år fremover. Disse arter er hårdføre og vil overleve moderat til hård frost. Prøv altid at plante stauderne så hurtigt som muligt. Hvis du ikke kan gøre det med det samme, så opbevar dem højst et par dage på et køligt, frostfrit sted. Disse levende planter har brug for at slå rod i din have, så de kan udvikle sig og blomstre ordentligt. Det er vigtigt at løsne jorden lidt, når du planter, så rødderne kan begynde at vokse hurtigere. Det er også vigtigt, at jorden ikke er for tør. Giv derfor tilstrækkeligt med vand lige efter plantningen.

Vores planter kan plantes meget nemt. Løsn potten lidt omkring jorden, og du kan tage rodklumpen ud. Lav derefter et hul, som er bredt nok til at sætte rodklumpen i, og du er færdig!

Husk på, at disse planter udvider sig meget, så giv dem plads nok, helst på en solrig plads.

Stauder vil normalt vende tilbage til din have hvert år og vokse sig større. Hvert forår spirer de igen for at give nye planter, blomster og frugter. Nogle gange kan det efter et par år betale sig at grave planten op om efteråret og dele den i flere stykker og plante dem igen med plads nok til at vokse.