Pærer til bier og humlebier

Vi kan ikke overleve uden bien og humlebien. Fordi disse små skabninger bestøver vores mad. Antallet er faldet, så det er nødvendigt at tilbyde pollen og nektar ved at plante forårsblomster i din have eller på din balkon. Når bier og humlebier vågner fra deres dvale, har de brug for at forbruge masser af pollen og nektar for at blive klar til sæsonen. Det eneste sted, de kan finde dette er i de blomstrende pærer i løbet af det tidlige forår. Når du planter disse pærer i efteråret, før vinteren rammer (september til november), vil det næste forår give dig og bierne lyse og glade blomster.

Plant pærerne i jorden i en dybde af dobbelt så høj som deres højde og sørg for, at spidsen vender opad. Alternativt kan du grave et større område og frit sprede pærer ud og dække dem med jord.

I det tidlige forår kan bier og humlebier indsamle masser af pollen og nektar fra planter som krokus, blå drue hyacinter, snepryd, stjernehyacinter og vilde tulipaner. Da ikke meget andet vokser i det tidlige forår, og Stauder og enårige planter er ikke omkring endnu, giver dine tidlige forårspærer den første buffet i det nye år. Midt i foråret kan du fortsætte med hyacinter, tulipaner, camassia og allium (april til juni). Bemærk: Du kan plante forårspære blandet med stauder, da forårspærer blomstrer før de stauder gør.

Selvfølgelig skal vi heller ikke glemme vores små bestøvende venner om sommeren. Vi kan tilbyde dem en rig buffet ved at plante sommerpærer, der producerer en overflod af pollen, som enkelt blomstrende georginer, liljer, oxaliser, gladioluser og liatriser (flammende stjerner). Disse pærer kombineres godt indbyrdes, men er også gode, når de blandes med stauder. Disse sommerpærer er plantet udendørs i det sene forår, efter at der ikke er mere frost i løbet af natten. Nogle af dem vil blomstre dybt ind i oktober. Dette er virkelig en fest, kan jeg fortælle dig!

Havecyklus