6 ting du bør vide om økologiske blomsterløg

Økologiske blomsterløg er ren natur og dyrket på en naturlig måde. At arbejde med naturen i stedet for imod den!

  1. Vidste du, at der ikke bruges pesticider i dyrkningen af økologiske blomsterløg? De uønskede insekter afskrækkes og bekæmpes naturligt. En nylig undersøgelse har vist, at der i konventionelle blomsterløg stadig er 2-20 rester af pesticider i løgene. De fandt også stoffer, som ikke er tilladt i EU. (Ud af 21 prøver fra blomsterløg, der blev købt både online og i havecentre, blev der fundet 22 forskellige pesticidrester ifølge PAN Netherlands Foundation)   Læs den hollandske undersøgelse her.
  2. Vidste du, at der kun bruges naturlig gødning i økologisk dyrkning? Vores økologiske løgavlere bruger kun organisk gødning, som de selv laver af restmateriale. Jorden beriges ved at plante økologiske grøngødningsafgrøder. Disse beriger jorden og gør den mere frugtbar.
  3. Vidste du, at jorden på vores økologiske løgmarker har et rigt jordliv? Ved at dyrke økologisk og ikke pløje (dybt) er jordlivet på markerne hos vores økologiske avlere særligt rige på orme, bakterier, svampe og naturlige organismer. Da jorden er rig og frugtbar, er der ingen brug for kemisk gødning. Derudover lagrer en rig jord mere CO2.
  4. Vidste du, at bier er glade for tidligt blomstrende løg som krokus? De første næringskilder for bier og humlebier i det tidlige forår er krokus, scilla og andre tidligt blomstrende løg. Giver du dem økologiske blomsterløg, kan du være sikker på, at de får ren og sund mad. Økologiske blomsterløg er fri for neonikotinoider! (Neonicotinoider er effektive mod insekter ved at forstyrre ledningen af impulser mellem nerveceller i hjernen i en sådan grad, at insekterne dør.)
  5. Vidste du, at kun 1% af blomsterløgsdyrkningen er økologisk! Det ville være dejligt, hvis flere landmænd gik over til økologisk dyrkning
  6. Vidste du, at dyrkningen af økologiske blomsterløg er mindre intens? Høsten er mindre, fordi der udover løgene er grøngødningsafgrøder og plantede markbrædder. Høsten er derfor mindre end i konventionelle løgmarker. Det gør økologiske blomsterløg dyrere.

Men du hjælper naturen, såsom jorden, insekter og fugle med at være sunde

Nyd dine økologiske blomsterløg!

Pærer til bier og humlebier