Jord

I flere år med gentagne blomstring, skal du plante dine løg i frugtbar, veldrænet, men ikke for tør jord. Især under træer vil jeg anbefale dig at tjekke fugtigheden i jorden, da træerne absorberer en masse vand. Hvis du har meget våd jord, som for eksempel lerjord, skal du først forbedre jorden. Dette kan opnås med kompost, god dræning og ved at blande sand i. Sand får regn til at sive hurtigere ned.

Sol eller skygge?

De fleste blomsterløg (såsom tulipaner og påskeliljer) trives godt i sol eller skygge. Men efter flere hele dage i fuld sol, har nogle af de intense farver tendens til at miste deres lidt af deres udstråling. I situationer med regelmæssig sol / skygge vil de fleste varianter bevare deres farver mere skarpt i blomstringsperioden.

Flerårig blomstring af blomsterløg?

Hvis du ønsker at beholde blomsterne til næste år, så betaler det sig at have tilstrækkelige mængder. Sørg for at fjerne bælg efter blomstring og lad planterne fortsætte med at vokse og giv løgene vækstpotentiale, indtil bladene dør naturligt. I løbet af denne vokseperiode har planterne brug for tilstrækkelig næring. Grav løg op og opbevar dem et tørt og ventileret sted indtil næste plantesæson.

Rotation af afgrøder

Desuden er det bedre ikke at plante to år i træk på samme sted. Rotation af afgrøder er bedst for en sund jord, derfor bør du plante påskeliljer, der hvor tulipaner var og omvendt.

Økologisk kompost

Det hjælper, hvis du jævnligt bruger en god (organisk / biologisk) kompost i din have. Med det forbedrer du sundheden og kapaciteten af din jord.